Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 20   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Teatr Telewizji  (Przeczytany 72867 razy)
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #15 : Listopad 17, 2010, 10:29:12 »

Do³aczam siê do wielbicielek Kennetha Brannagha. Kiedy¶ w telewizji by³ jego film "Ostateczne rozwi±zanie"
K.B gra³ tam Heydricha a film dotyczy³ ponoæ autentycznej konferencji w Wannsee na której hitlerowcy
zastanawiali siê jak najszybciej i najtaniejzlikwidowaæ naród ¿ydowski.
A potem podczas posi³ku s³uchali muzyki cudownego Kwintetu C-dur Schuberta.
Potwory lubi± muzykê???Dla mnie zagadka.

aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #16 : Listopad 17, 2010, 11:27:06 »

To s± tylko ludzie.

A w cz³owieku zwalczaj± siê

ró¿ne demony,

dobrze jest jak przewa¿aj±

te dobre.

pozdrawiam          
               Marek
anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #17 : Listopad 23, 2010, 23:04:44 »

A 6 grudnia polecam spektakl w Teatrze Telewizji "Jury". Obsada jak z marzenia: Ewa Kolasiñska, Krzysztof Globisz, Edward Linde-Lubaszenko, Jerzy Stuhr. Komedia, ale nie tak do koñca, je¶li zwa¿yæ jakie przes³anie niesie. A zareklamujê jeszcze i to, ¿e dwoje m³odych aktorów - Ewa Kaim i Grzegorz £ukawski to nie tylko moi krajanie ale i dobrzy znajomi. Gwarantujê dobr± zabawê.
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #18 : Listopad 23, 2010, 23:08:09 »

A 6 grudnia polecam spektakl w Teatrze Telewizji "Jury". Obsada jak z marzenia: Ewa Kolasiñska, Krzysztof Globisz, Edward Linde-Lubaszenko, Jerzy Stuhr. Komedia, ale nie tak do koñca, je¶li zwa¿yæ jakie przes³anie niesie. A zareklamujê jeszcze i to, ¿e dwoje m³odych aktorów - Ewa Kaim i Grzegorz £ukawski to nie tylko moi krajanie ale i dobrzy znajomi. Gwarantujê dobr± zabawê.

anelik, mamy prezent na Miko³aja? wpisujemy do kajetu 
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #19 : Listopad 23, 2010, 23:09:54 »

Dziêki!
Dla poprawienia stanu ducha i pogody za oknem, proponujê Wam przypomnienie sobie Igraszek z diab³em i Zapomnianego diab³a (Gajos) Jana Drdy.
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #20 : Listopad 23, 2010, 23:15:15 »

Dziêki!
Dla poprawienia stanu ducha i pogody za oknem, proponujê Wam przypomnienie sobie Igraszek z diab³em i Zapomnianego diab³a (Gajos) Jana Drdy.

Ewa, teatr marzeñ! czy m³odzie¿ docenia to arcydzie³o?
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #21 : Listopad 23, 2010, 23:22:00 »

M³odzie¿ docenia. Oba spektakle mam na kasetach  video i oba s± "zajechane" przez domow± m³odzie¿. Gajos jest zreszt± Mistrzem m³odszego syna, który gra w szkolnym teatrzyku.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #22 : Listopad 23, 2010, 23:23:05 »

Je¶li je widzia³a, na pewno docenia! Moje dzieci ¶miej± siê do ³ez razem ze mn±!
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 02, 2010, 16:39:22 »

Dawno nie widzia³am Igraszek z diab³em, kiedy¶ za¶miewa³am siê z madejowego ³o¿a i w ogóle z ca³o¶ci, komedia idealna, mo¿e bêdzie jaka¶ powtórka, chêtnie obejrzê i sprawdzê jak ta sztuka dzia³a na mnie po latach.

Mo¿e za to kto¶ ogl±da³ sztukê na TVP Kultura, by³a przedwczoraj, ale przez przypadek natrafi³am i sporo ponad po³owê uda³o mi siê obejrzeæ, z wci±¿ rosn±cym zachwytem. To by³a Sztuka bez tytu³u, dramat Czechowa wyre¿yserowany przez Agnieszkê Gliñsk±, miêdzy innymi z Borysem Szycem. Re¿yseria, gra aktorów - wszystkich! - wra¿enie, adaptacja - bezb³êdne, a¿ nie chcia³o mi siê wierzyæ w to co widzê i s³yszê. Je¶li bêdzie kiedy¶ powtórka, zobaczcie, proszê, KONIECZNIE.

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 02, 2010, 22:19:16 »

Igraszki z diab³em s± wspania³± sztuk±. Jan Drda napisa³a j± dobrych kilka lat przed Zapomnianym Diab³em. Drug± ceniê sobie o wiele bardziej  ni¿ Igraszki. Gor±co polecam do obejrzenia w ciemny, zimowy, depresyjny dzieñ. Ubawi, zachwyci, zamy¶li- zabierze gdzie¶ daleko, w inny ¶wiat. W wymiar mistycznej krotochwili, w ¶wiat pozornie uproszczony.
Dla mnie sztuka ta jest antidotum na nasz zepsuty ¶wiat. Znam j± na pamiêæ, chyba nawet ca³±
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 02, 2010, 23:04:47 »

A ja mam kilka takich antidotów - Drda rzecz oczywista. Ale i "O¿enek" w wersji z Ann± Seniuk, Czes³awem Wo³³ejko, Janem Kobuszewskim, Wies³awem Michnikowskim, Wojciechem Pokor± i in. I "Damy i huzary" z Pawlikiem, Pokor±, Walczewskim, Kobuszewskim, Dykiel, Hanin i in. I "Zemsta"  z niezrównanym ¦widerskim - Cze¶nikiem i Pokor± w roli Papkina. I poniedzia³kowe "Jury" - jeszcze raz polecam! 
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 03, 2010, 10:02:49 »

"£aweczka"? "Hamlet we wsi G³ucha Dolna"?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 03, 2010, 13:49:37 »

Wiecie dziewczyny, dok³adnie o tych spektaklach my¶lalam wczoraj, ale naæpa³am siê przeciwbólowo i ju¿ nie mialam si³y stukaæ w klawisze.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 03, 2010, 14:14:34 »

Ewu¶- mo¿na to zrozumieæ. Mam nadziejê, ¿e dzisiaj bêdzie ju¿ lepiej.
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 03, 2010, 23:08:23 »

A na radiowej (ale internetowej) dwójce jest do obejrzenia "Warszawianka" - jeszcze nie widzia³am. Mo¿e ko³o niedzieli uda mi siê zobaczyæ. Za³±czam link
http://www.polskieradio.pl/8/433/Artykul/278606,Warszawianka-Wyspianskiego-%E2%80%93-obejrzyj-wideo
Strony: 1 [2] 3 4 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni mini-land twistedgamers countrylife animilkowo