Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 36   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Filmy, ktĂłre warto przeÂżyĂŚ  (Przeczytany 149963 razy)
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #405 : Październik 22, 2011, 01:13:42 »

Nie wiem, czy to dobre miejsce, ale w poniedziaÂłek w teatrze telewizji  "Boska" z KrystynÂą JandÂą.

Anons z Tele Magazynu: Komedia o Florence Foster Jenkins (1868-1944), okrzykniĂŞtej "najgorszÂą ÂśpiewaczkÂą na kuli ziemskiej".
Mimo Âże Jenkins nie miaÂła talentu, jej wystĂŞpy cieszyÂły siĂŞ ogromnÂą popularnoÂściÂą. Podczas licznych tournee
sale koncertowe byÂły wypeÂłnione po brzegi. MajÂąc pokaÂźny majÂątek, Florence mogÂła bez przeszkĂłd realizowaĂŚ marzenia.
 http://www.youtube.com/watch?v=ZrU5SPLsGOU

Od siebie dodam, Âże gdy sporo lat temu pierwszy raz usÂłyszaÂłam tĂŞ paniÂą w audycji radiowej DwĂłjki, myslaÂłam, Âże ktoÂś sobie robi niezÂłe Âżarty, wiĂŞc szybko nagraÂłam i rozpowszechniÂłam wÂśrĂłd koleÂżeĂąstwa w pracy. PÂłakaÂłyÂśmy z radoÂści. Dotrwa ktoÂś do koĂąca
sÂłuchajÂąc jak Florence morduje Mozarta?
http://www.youtube.com/watch?v=qtf2Q4yyuJ0

Jak dla mnie - lektura obowiÂązkowa

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #406 : Październik 22, 2011, 08:28:24 »

PisaliÂśmy tu trochĂŞ o tej Âśpiewaczce. Janusz oglÂądaÂł ten spektakl z JandÂą na Âżywo i bardzo
chwaliÂł. Ja obejrzĂŞ na pewno. DziĂŞki za informacjĂŞ Izuniu.

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #407 : Październik 22, 2011, 12:41:49 »

Moniko, w³aœciwie skoro to Ty rekomendyujesz - powinienem pójœÌ. Ale nie pójdê. Od filmów Hoffmana zawsze odstrêcza³a mnie krew i sceny okrucieùstw. Jak potwierdzasz - w tym filmie ich znowu nie brakuje. Wiêc sorry, panie Re¿yserze, zabraknie za to mnie.
DziĂŞkujĂŞ Ci Moniko za obszernÂą recenzjĂŞ. Wiesz... wÂłaÂściwie to mogĂŞ uznac, Âże dziĂŞki Tobie i za sprawÂą Twych s³ów i emocji - ja ten film juÂż zd¹¿yÂłem obejrzeĂŚ. Za zaoszczĂŞdzone pieni¹¿ki za kupno biletu - pozwĂłl zaprosiĂŚ siĂŞ kiedyÂś na kawĂŞ  Chichot

PoniewaÂż to byÂł film 3D, a wiĂŞc i bilet droÂższy niÂż zwykÂłe kino, to pomyÂślaÂłam sobie, Âże starczy nawet na kawaÂłeczek "czarnego lasu" i nie omieszkam 
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #408 : Październik 24, 2011, 10:55:54 »

Izo,
dziĂŞki za polecenie "Boskiej"
oglÂądaÂłem zwiastuny
zachwycajÂące   

pozdrawiam          
               Marek
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #409 : Listopad 06, 2011, 10:01:32 »

Witam ! Tak byÂłam i nie zapomnĂŞ nigdy! po dwudziestu minutach siedziaÂłam wciÂśniĂŞta w fotel i tak do koĂąca.Tyle emocji i piĂŞkna...a to byÂł tylko taniec.
(...) 
„Pina”, tak 
Taniec,
film o taĂącu.
TaĂącem opowiedziana osoba Philippine "Piny" Bausch,
jej wizja taĂąca, jej dzieÂła.
SÂłowa tego nie oddadzÂą tak jak ten taniec. 

pozdrawiam          
               Marek
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #410 : Listopad 06, 2011, 12:41:37 »

Wrzuci³am "Pinê" na swojego chomika, nie wiem jaka jakoœÌ, bo jeszcze nie
ogladaÂłam. Wiem, Âże film jest w HD takÂże pewnie przez komputer to nie to samo,
ale jakby ktoÂś miaÂł ochotĂŞ..

chingate
Gość
« Odpowiedz #411 : Listopad 06, 2011, 19:44:38 »

"JabÂłka Adama", to mnÂą wstrzÂąsnĂŞÂło

http://www.youtube.com/watch?v=PVQN3lahpJA
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #412 : Listopad 07, 2011, 19:23:48 »

WstrzÂąsnĂŞÂło, Panie Musamannie? Szok  PiĂŞkny film o NiepojĂŞtym, o miÂłoÂści - tej z najwyÂższej pĂłlki... o transformacji, jaka czÂłowiek przechodzi, jak chce... i nawet upiecze szarlotkĂŞ! A nie piĂŞkna i znaczÂąca ta ostatnia piosenka, ktĂłrÂą Âśpiewaja Bee Gees w samochodzie "How deep is your love"... Przypomina mi ona BeatlesĂłw "All you need is love"... I to jest to.   

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #413 : Listopad 07, 2011, 19:24:42 »

Och, okropnie sorry za przekrĂŞcenie nicka - Musammanie....

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #414 : Listopad 17, 2011, 16:38:28 »

wynik ankiety na najpopularniejsze polskie filmy historyczne...
Wszystkich na naszym Forum prawdopodobnie ucieszy wiadomoœÌ, ze wygra³ film "Pianista"

http://histmag.org/?id=6109

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #415 : Listopad 18, 2011, 11:10:06 »

Ja wybraÂłem siĂŞ na "Listy do M" okrzykniĂŞtego chyba niesÂłusznie filmem roku - skorzystaÂłem z promocji ÂświÂątecznej (bilet za 11zÂł - chĂŞtnych byÂło b. duÂżo i byÂłem szczĂŞÂśliwy, Âże siedziaÂłem w drugim rzĂŞdzie - za to moja gÂłowa po seansie mniej... ). CzuÂłem siĂŞ zawiedziony - bo nastawiÂłem siĂŞ na komediĂŞ - a momentĂłw Âśmiesznych byÂło maÂło. W czasie tego filmu zaÂśmiaÂłem siĂŞ moÂże ze 2 razy - najÂśmieszniejszy byÂł "MikoÂłaj" z supermarketu ktĂłry nie lubi dzieci (olewa swojÂą robotĂŞ), zÂłazi po rynnie (nie byÂło komina ) uciekajÂąc przed mĂŞÂżem gdy zrobiÂł sobie "przerwĂŞ" w pracy...Za to "komedia" okazaÂła siĂŞ wigilijnym romansidÂłem...Bardzo wzruszyÂła mnie scena, gdy Tosia - dziewczynka z domu dziecka wprasza siĂŞ na wigiliĂŞ do bogatego domu bezdzietnego ma³¿eĂąstwa (Malajkat) - przerywa rytualne sÂłuchanie nagrania "S. Naht" i Âśpiewa po Polsku "a capella" Cicha noc, ÂŚwiĂŞta noc...Dobrze, Âże znajoma podratowaÂła mnie chusteczkÂą - udaÂłem nagÂły atak kataru... . Nie wÂątpiĂŞ, Âże film bĂŞdzie przebojem ÂświÂątecznym w tvp - moÂże zastÂąpi wreszcie Kevina...a jak ktoÂś chce siĂŞ poÂśmiaĂŚ w kinie to polecam "Wyjazd integracyjny"...Mnie na razie wystarczy "przebojĂłw" kinowych - bo szykujĂŞ siĂŞ juÂż na grudniowe koncerty w Koszalinie: 2.12 Beethoven - koncert fort. c-moll a 9.12 balet "Dziadek do orzechĂłw"...dziÂś NiesioÂłowski poprowadzi wieczĂłr z maÂło popularnÂą muzykÂą PolskÂą o czym napiszĂŞ w dziale Filharmonia KoszaliĂąska...Zapraszam     
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #416 : Listopad 20, 2011, 14:35:14 »

Do poœmiania siê, bardzo dobra czeska komedia, gor¹co polecam. Uprzedzam: nie jeœÌ, nie piÌ - grozi zakrztuszeniem.
Pupendo, do obejrzenia w caÂłoÂści za darmo tutaj:
http://www.iplex.pl/filmy/pupendo,518
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #417 : Listopad 20, 2011, 15:04:02 »

Przy okazji obejrzĂŞ 
Z kolei odradzam inny film z tego portalu, pt: "LatajÂący mnich" . Zasn¹³em na nim, za nim zrozumiaÂłem o co chodzi  Z politowaniem

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #418 : Grudzień 09, 2011, 10:30:27 »

dzisiaj (9 grudnia) 21:00 - TVP Kultura

"Misja"(The Mission) - dramat historyczny,

Wielka Brytania, 1986 reÂż. Roland JoffĂŠod.
WystĂŞpujÂą: Jeremy Irons i Robert De Niro.

PrzejmujÂący film ze wspaniaÂłymi zdjĂŞciami Chrisa Mengesa i muzykÂą Ennio Morricone.

pozdrawiam          
               Marek
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #419 : Grudzień 09, 2011, 17:39:52 »

wczoraj (8 grudnia) 23:20 - TVP Polonia stereo
dzisiaj (9 grudnia) 15:50 - TVP Polonia powtĂłrka stereo
noc pt./sob. (9 na 10 grudnia) 4:45 - TVP Polonia

Historia Kowalskich
DOKUMENT FABULARYZOWANY, Polska, 2008

Konstrukcja filmu oparta jest na relacjach naocznych ÂświadkĂłw tragedii, a takÂże fabularnej inscenizacji tamtych wydarzeĂą.
Realizatorzy przedstawiajÂą kulisy zbrodni, jakiej dopuÂścili siĂŞ Niemcy na mieszkaĂącach niewielkiej wsi CiepielĂłw koÂło Radomia 6 grudnia 1942
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2011, 17:45:49 wysłane przez aro 50 » Zapisane

pozdrawiam          
               Marek
Strony: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 36   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni mini-land animilkowo silverstar black-for