Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 36   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Filmy, które warto prze¿yæ  (Przeczytany 139596 razy)
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #15 : Listopad 30, 2010, 01:13:29 »

Ja i Kozio³ g³osujemy na Monikê_Aleksandrê!  Chichot (Kozio³ - spróbuj siê wychyliæ  )

Obiecujê, ¿e nie bêdê siê wychyla³..bo kiedy tylko tego próbujê, to z regu³y zawsze zle siê to koñczy Chichot
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #16 : Listopad 30, 2010, 01:22:09 »

Casablanko- jasne, z pewno¶ci± tañcem przebi³abym Go³otê

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym Go³ot±..Moniko. To znaczy, ¿e co..?? Czy¿by chodzi³o o jakiego¶ "boksera" Chichot, czy mo¿e ¿e Pablo-Casablanka, b±dz kto¶ inny trenuje dyscyplinê nazywan± "boksem"..??
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2010, 15:06:58 »

Swojego czasu w  "Tañcu z Gwiazdami", wyst±pi³ jako uczestnik pan Go³ota i, choæ siê tego nie mo¿na by³o spodziewaæ wytrwa³ d³u¿ej ni¿ na ringu- chyba ze trzy odcinki, je¿eli nie wiêcej  . ale jednak tak nie¶mia³o sobie pomy¶la³am, ¿e jednak przeciêtny Polak tañczy lepiej od niego
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 11, 2010, 21:56:03 »

Ogl±dacie film na tvn? Chyba warto go prze¿yæ?!
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 11, 2010, 22:14:31 »

Ostatnio na forum pojawi³o siê Tango z Filmu "Zapach Kobiety". Ten krótki fragment skutecznie zachêci³ mnie do zobaczenia ca³o¶ci filmu i muszê przyznaæ, ¿e jestem pod naprawdê wielkim wra¿eniem.

O czym w³a¶ciwie jest ten film? O m³odo¶ci i o dojrzewaniu, o prze³amywaniu w³asnych s³abo¶ci, o chêci i rado¶ci ¿ycia i w koñcu o tym, ¿e warto spe³niaæ marzenia, bo spe³nienie marzeñ mo¿e zmieniæ cz³owieka. Czysto "zawodowa znajomo¶æ" zmienia siê w trudn±, ale szczer± przyja¼ñ a przygotowania do ¶mierci dostarczaj± nowych powodów do ¿ycia.

Kreacja Al'a Pacino to wzór aktorstwa. Co tu du¿o mówiæ, Pacino za t± rolê dosta³ Oskara.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 12, 2010, 20:45:32 »

Trochê nietypowy dla konwencji tego w±tku, ale mimo to - naprawdê wart obejrzenia i refleksji...
Poszukuj±c pocz±tków ¿ycia na ziemi coraz czê¶ciej spogl±damy w kosmos. Kto wie, mo¿e i do nas kiedy¶ zawita³ "Animator" ?

http://www.youtube.com/watch?v=_bl-MynjnCU&feature=player_embedded

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
gandarwa
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 247

« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 13, 2010, 20:43:22 »

Januszu, ¶wietny filmik!  Dziêki... Nigdy bym chyba nie trafi³a na niego? Jak Ty to robisz, ¿e wynajdujesz takie ciekawostki?

Ja prze¿y³am - pierwszy raz w ¿yciu mi siê to zdarzy³o, wiêc pamiêtam to uczucie - Amadeusza (sir Marriner z Mozartem - objawienie!), potem Wszystkie poranki ¶wiata,  niedawno (ale czas strasznie leci!) "Babel"  Alejnadra Innaritu, tak¿e z Bradem Pittem... Mo¿e bêdziecie sie ¶miaæ, ale lubiê kino chiñskie i dalekowschodnie - typu Wywie¶cie czerwone latarnie, Przyczajony tygrys ukryty smok, albo parê tygodni temu w TV Kultura "Bohater". Te chiñskie filmy maja jak±¶  niezwyk³± poetyke, nieuchwytny klimat... O matko, chyba sie rozgada³am...  Buziak Pa.

¦wiate³ko ¶lê
Izabela
gandarwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 13, 2010, 21:07:32 »

I dziêki tak¿e za podpowiedzi ¶wietnych filmów - Apartamentu oraz I bêdê ¿yæ.
To lubiê - rzek³em - to lubiê....
I powinny siê teraz wy¶wietliæ w TV!!  Spoko

¦wiate³ko ¶lê
Izabela
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 13, 2010, 21:11:58 »

Trochê nietypowy dla konwencji tego w±tku, ale mimo to - naprawdê wart obejrzenia i refleksji...
Poszukuj±c pocz±tków ¿ycia na ziemi coraz czê¶ciej spogl±damy w kosmos. Kto wie, mo¿e i do nas kiedy¶ zawita³ "Animator" ?

Janusz!
¦wietny ¿art  Chichot

zawsze wynajdziesz co¶ cudownego
albo zabawnego.

pozdrawiam          
               Marek
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 13, 2010, 21:16:20 »

I dziêki tak¿e za podpowiedzi ¶wietnych filmów - Apartamentu oraz I bêdê ¿yæ.
To lubiê - rzek³em - to lubiê....
I powinny siê teraz wy¶wietliæ w TV!!  Spoko
Do³ó¿ do tego zestawu "Sma¿one zielone pomidory", koniecznie!
gandarwa
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 13, 2010, 21:28:09 »

Do³ó¿ do tego zestawu "Sma¿one zielone pomidory", koniecznie!

Serdeczne podziêkowiska, widzia³am. Wszystkiego sie nie da przytoczyæ, ale bardzo wskazana taka mini-lista dobrych filmów.
A "Zielona mila" z Tomem Hanksem? Drastyczny momentami, d³ugo nie chcoia³am ogl±daæ, ale kiedys jednak.. i nie ¿a³uje.

¦wiate³ko ¶lê
Izabela
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 13, 2010, 21:44:10 »

To ja dopisujê mój ukochany film "Dzieñ ¶wistaka", ale w ¶wieta bedzie pewnie Kevin w ró¿nych wariantach,
"Co siê przydarzy³o ¶w.Miko³ajowi " itp.

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 13, 2010, 23:16:57 »

Januszu obejrza³am z przyjemno¶ci±, nawet pokaza³am córce, która ostatnio coraz czê¶ciej rozmy¶la na tematy egzystencjalne:)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 13, 2010, 23:28:48 »

Januszu obejrza³am z przyjemno¶ci±, nawet pokaza³am córce, która ostatnio coraz czê¶ciej rozmy¶la na tematy egzystencjalne:)

Moniko, to bardzo dobrze, ze asystujesz jej rozmy¶laniom i ¿e wspólnie ogl±dacie fajne filmy (nawet, gdy s± zaledwie filmikami) 
Cieszy mnie, ze siê spodoba³...

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 13, 2010, 23:31:00 »

To ja dopisujê mój ukochany film "Dzieñ ¶wistaka", ale w ¶wieta bedzie pewnie Kevin w ró¿nych wariantach,
"Co siê przydarzy³o ¶w.Miko³ajowi " itp.

Co do Kevina, nie wiem czy s³yszeli¶cie, ¿e pocz±tkowo Polsat zdj±³ ten film ze ¶wi±tecznej ramówki, jednak po serii komentarzy internautów (np. na portalu demotywatory.pl) stacja Solo¿a zmienia³a program i przywróci³a Kevina do ³ask. Jak to powiedzia³a Ewa w ¶wi±teczno-¿yczeniowym w±tku ... TRADYCJA...
Strony: 1 [2] 3 4 ... 36   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

neder-live animilkowo paktprzyjazni silverstar mini-land