Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 36   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Filmy, ktĂłre warto przeÂżyĂŚ  (Przeczytany 149044 razy)
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #15 : Listopad 30, 2010, 01:13:29 »

Ja i KozioÂł gÂłosujemy na MonikĂŞ_AleksandrĂŞ!  Chichot (KozioÂł - sprĂłbuj siĂŞ wychyliĂŚ  )

ObiecujĂŞ, Âże nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wychylaÂł..bo kiedy tylko tego prĂłbujĂŞ, to z reguÂły zawsze zle siĂŞ to koĂączy Chichot
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #16 : Listopad 30, 2010, 01:22:09 »

Casablanko- jasne, z pewnoÂściÂą taĂącem przebiÂłabym GoÂłotĂŞ

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym GoÂłotÂą..Moniko. To znaczy, Âże co..?? CzyÂżby chodziÂło o jakiegoÂś "boksera" Chichot, czy moÂże Âże Pablo-Casablanka, bÂądz ktoÂś inny trenuje dyscyplinĂŞ nazywanÂą "boksem"..??
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2010, 15:06:58 »

Swojego czasu w  "TaĂącu z Gwiazdami", wystÂąpiÂł jako uczestnik pan GoÂłota i, choĂŚ siĂŞ tego nie moÂżna byÂło spodziewaĂŚ wytrwaÂł dÂłuÂżej niÂż na ringu- chyba ze trzy odcinki, jeÂżeli nie wiĂŞcej  . ale jednak tak nieÂśmiaÂło sobie pomyÂślaÂłam, Âże jednak przeciĂŞtny Polak taĂączy lepiej od niego
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #18 : Grudzień 11, 2010, 21:56:03 »

OglÂądacie film na tvn? Chyba warto go przeÂżyĂŚ?!
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #19 : Grudzień 11, 2010, 22:14:31 »

Ostatnio na forum pojawiÂło siĂŞ Tango z Filmu "Zapach Kobiety". Ten krĂłtki fragment skutecznie zachĂŞciÂł mnie do zobaczenia caÂłoÂści filmu i muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże jestem pod naprawdĂŞ wielkim wraÂżeniem.

O czym w³aœciwie jest ten film? O m³odoœci i o dojrzewaniu, o prze³amywaniu w³asnych s³aboœci, o chêci i radoœci ¿ycia i w koùcu o tym, ¿e warto spe³niaÌ marzenia, bo spe³nienie marzeù mo¿e zmieniÌ cz³owieka. Czysto "zawodowa znajomoœÌ" zmienia siê w trudn¹, ale szczer¹ przyjaŸù a przygotowania do œmierci dostarczaj¹ nowych powodów do ¿ycia.

Kreacja Al'a Pacino to wzĂłr aktorstwa. Co tu duÂżo mĂłwiĂŚ, Pacino za tÂą rolĂŞ dostaÂł Oskara.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : Grudzień 12, 2010, 20:45:32 »

TrochĂŞ nietypowy dla konwencji tego wÂątku, ale mimo to - naprawdĂŞ wart obejrzenia i refleksji...
PoszukujÂąc poczÂątkĂłw Âżycia na ziemi coraz czĂŞÂściej spoglÂądamy w kosmos. Kto wie, moÂże i do nas kiedyÂś zawitaÂł "Animator" ?

http://www.youtube.com/watch?v=_bl-MynjnCU&feature=player_embedded

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Grudzień 13, 2010, 20:43:22 »

Januszu, Âświetny filmik!  DziĂŞki... Nigdy bym chyba nie trafiÂła na niego? Jak Ty to robisz, Âże wynajdujesz takie ciekawostki?

Ja przeÂżyÂłam - pierwszy raz w Âżyciu mi siĂŞ to zdarzyÂło, wiĂŞc pamiĂŞtam to uczucie - Amadeusza (sir Marriner z Mozartem - objawienie!), potem Wszystkie poranki Âświata,  niedawno (ale czas strasznie leci!) "Babel"  Alejnadra Innaritu, takÂże z Bradem Pittem... MoÂże bĂŞdziecie sie ÂśmiaĂŚ, ale lubiĂŞ kino chiĂąskie i dalekowschodnie - typu WywieÂście czerwone latarnie, Przyczajony tygrys ukryty smok, albo parĂŞ tygodni temu w TV Kultura "Bohater". Te chiĂąskie filmy maja jak¹œ  niezwyk³¹ poetyke, nieuchwytny klimat... O matko, chyba sie rozgadaÂłam...  Buziak Pa.

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #22 : Grudzień 13, 2010, 21:07:32 »

I dziĂŞki takÂże za podpowiedzi Âświetnych filmĂłw - Apartamentu oraz I bĂŞdĂŞ ÂżyĂŚ.
To lubiĂŞ - rzekÂłem - to lubiĂŞ....
I powinny siĂŞ teraz wyÂświetliĂŚ w TV!!  Spoko

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #23 : Grudzień 13, 2010, 21:11:58 »

TrochĂŞ nietypowy dla konwencji tego wÂątku, ale mimo to - naprawdĂŞ wart obejrzenia i refleksji...
PoszukujÂąc poczÂątkĂłw Âżycia na ziemi coraz czĂŞÂściej spoglÂądamy w kosmos. Kto wie, moÂże i do nas kiedyÂś zawitaÂł "Animator" ?

Janusz!
ÂŚwietny Âżart  Chichot

zawsze wynajdziesz coÂś cudownego
albo zabawnego.

pozdrawiam          
               Marek
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #24 : Grudzień 13, 2010, 21:16:20 »

I dziĂŞki takÂże za podpowiedzi Âświetnych filmĂłw - Apartamentu oraz I bĂŞdĂŞ ÂżyĂŚ.
To lubiĂŞ - rzekÂłem - to lubiĂŞ....
I powinny siĂŞ teraz wyÂświetliĂŚ w TV!!  Spoko
Do³ó¿ do tego zestawu "Sma¿one zielone pomidory", koniecznie!
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #25 : Grudzień 13, 2010, 21:28:09 »

Do³ó¿ do tego zestawu "Sma¿one zielone pomidory", koniecznie!

Serdeczne podziĂŞkowiska, widziaÂłam. Wszystkiego sie nie da przytoczyĂŚ, ale bardzo wskazana taka mini-lista dobrych filmĂłw.
A "Zielona mila" z Tomem Hanksem? Drastyczny momentami, dÂługo nie chcoiaÂłam oglÂądaĂŚ, ale kiedys jednak.. i nie ÂżaÂłuje.

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #26 : Grudzień 13, 2010, 21:44:10 »

To ja dopisujê mój ukochany film "Dzieù œwistaka", ale w œwieta bedzie pewnie Kevin w ró¿nych wariantach,
"Co siĂŞ przydarzyÂło Âśw.MikoÂłajowi " itp.

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #27 : Grudzień 13, 2010, 23:16:57 »

Januszu obejrzaÂłam z przyjemnoÂściÂą, nawet pokazaÂłam cĂłrce, ktĂłra ostatnio coraz czĂŞÂściej rozmyÂśla na tematy egzystencjalne:)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : Grudzień 13, 2010, 23:28:48 »

Januszu obejrzaÂłam z przyjemnoÂściÂą, nawet pokazaÂłam cĂłrce, ktĂłra ostatnio coraz czĂŞÂściej rozmyÂśla na tematy egzystencjalne:)

Moniko, to bardzo dobrze, ze asystujesz jej rozmyÂślaniom i Âże wspĂłlnie oglÂądacie fajne filmy (nawet, gdy sÂą zaledwie filmikami) 
Cieszy mnie, ze siĂŞ spodobaÂł...

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #29 : Grudzień 13, 2010, 23:31:00 »

To ja dopisujê mój ukochany film "Dzieù œwistaka", ale w œwieta bedzie pewnie Kevin w ró¿nych wariantach,
"Co siĂŞ przydarzyÂło Âśw.MikoÂłajowi " itp.

Co do Kevina, nie wiem czy s³yszeliœcie, ¿e pocz¹tkowo Polsat zdj¹³ ten film ze œwi¹tecznej ramówki, jednak po serii komentarzy internautów (np. na portalu demotywatory.pl) stacja Solo¿a zmienia³a program i przywróci³a Kevina do ³ask. Jak to powiedzia³a Ewa w œwi¹teczno-¿yczeniowym w¹tku ... TRADYCJA...
Strony: 1 [2] 3 4 ... 36   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher animilkowo black-for twistedgamers countrylife