Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 20   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Obyczajowe, kulturowe, techniczne ciekawostki, porĂłwnania, refleksje  (Przeczytany 76506 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« : Listopad 25, 2010, 22:09:24 »

Program telewizyjny "Taniec z gwiazdami" - cokolwiek moÂżna by o nim tu pisaĂŚ, jedno pewne: podbiÂł widownie na wszystkich kontynentach Âświata.
Jak bardzo jednak bywa, Âże jego poziom i koloryt rĂłzni siĂŞ  od polskiej edycji - przekonajmy siĂŞ na brazylijskim przykÂładzie.

http://www.youtube.com/watch?v=R1BiS2Wy56I&feature=player_embedded#!

i co Wy na to?
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2011, 21:50:03 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 25, 2010, 22:18:45 »

Jeszcze niech siĂŞ znajdzie taki mÂądry i zakwalifikuje ten taniec do jakiegoÂś ze znanych. W tle leciaÂła rumba, motyw byÂł miÂłosny, ale rumby nie byÂło ani kroku... JeÂśli mamy juÂż rozmawiaĂŚ o technikach taĂąca. Inne techniki na 6, ale czy koniecznie musieli siĂŞ tym chwaliĂŚ? Pewnie im siĂŞ opÂłacaÂło.
Jestem mocno zdegustowana, ale moÂże panom siĂŞ podobaÂło Smutny
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #2 : Listopad 25, 2010, 22:32:06 »

Wszystkie programy tego typu, poczÂąwszy od big brothera, zalewajÂące nasze media sÂą dla mnie niezrozumiaÂłe i dziaÂłajÂą na mnie draÂżniÂąco!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 25, 2010, 22:39:19 »

Jeszcze niech siĂŞ znajdzie taki mÂądry i zakwalifikuje ten taniec do jakiegoÂś ze znanych. W tle leciaÂła rumba, motyw byÂł miÂłosny, ale rumby nie byÂło ani kroku... JeÂśli mamy juÂż rozmawiaĂŚ o technikach taĂąca. Inne techniki na 6, ale czy koniecznie musieli siĂŞ tym chwaliĂŚ? Pewnie im siĂŞ opÂłacaÂło.
Jestem mocno zdegustowana, ale moÂże panom siĂŞ podobaÂło Smutny
A paniom? CzyÂżby, Moniko, w kwestiach takiego gustu, mĂŞski roÂżni siĂŞ od kobiecego  Co? 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Listopad 25, 2010, 22:58:39 »

Wiadomym jest, ¿e wra¿liwoœÌ mêska od damskiej ró¿ni siê nieco. Taka ju¿ natura. Niejednokrotnie zosta³am zrugana za iœcie "staropanieùskie" pogl¹dy, wiêc teraz wolê nie wypowiadaÌ siê w takich kwestiach definitywnie. Bo mo¿e siê nie znam...
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Listopad 25, 2010, 23:06:32 »

Wszystkie programy tego typu, poczÂąwszy od big brothera, zalewajÂące nasze media sÂą dla mnie niezrozumiaÂłe i dziaÂłajÂą na mnie draÂżniÂąco!

Zgadzam sie w 100%

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Listopad 25, 2010, 23:23:17 »

Ja akurat takim taĂącem zdegustowany nie jestem. Taka „sztuka” tez ma prawo bytu i w demokracji kulturowej teÂż powinna mieĂŚ dla siebie miejsce.  Traktuje jÂą jako pop-widowisko, a wiĂŞc niewysokich lotĂłw performance, nastawiony  na kasĂŞ (tu zatem w peÂłni siĂŞ z TobÂą Moniko zgadzam) i skoro jest na coÂś takiego spoÂłeczne zapotrzebowanie – niech sobie wiĂŞc juÂż bĂŞdzie, nawet jako to pprzysÂłowiowe wspó³czesne opium dla ludu.

MartwiĂŞ siĂŞ tylko tym, Âże tego typu epatowanie widza staÂło siĂŞ w dzisiejszych czasach nachalnÂą codziennoÂściÂą, Âże programy typu Big brother, rozmowy w toku (szczegĂłlnie, Ewy Drzyzgi) obdzierajÂą nas z naszych ostatnich tabu. A moÂże to wÂłaÂśnie tak powinno byĂŚ? MoÂże tacy dziwacy,  jak Monika, jak ja, jak Ewa, Teresa, jak pewno wiĂŞkszoœÌ tutaj z nas wszystkich  - jesteÂśmy mamucimi skamielinami?
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2010, 09:02:53 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Listopad 25, 2010, 23:28:03 »

PowtĂłrzĂŞ to jeszcze raz:
Brzydota naszego œwiata, wyzucie z tajemnicy, piêkna, subtelnej romantyki, zubo¿a³o nas do koœci. Ogólnodostêpny œwiat mediów, na sta³e pod³¹czy³ nas do obrazów, które kiedyœ chciano wyobra¿aÌ sobie i powtarzaÌ wstydliwym szeptem na ucho.
Wypruto wnĂŞtrznoÂści intymnemu Âświatu, wsadzono do szklanego sÂłoja i udostĂŞpniono na widok publiczny.
Anatomicznie i szczegó³owo rozpracowano technikê bliskich relacji partnerów, kradn¹c im twarze i dusze. M³odym umys³om zaprogramowano techniki, medyczne formu³ki.
Zatruto ich psychikĂŞ obrzydliwymi szczegó³ami odzierajÂącymi z subtelnoÂści i tkliwoÂści, odbierajÂąc im niewinne pierwsze zadurzenie .Bo nie nadaÂło siĂŞ mu  naleÂżnego  znaczenia.
Zapominaj¹c o najwy¿szych przymiotach cz³owieczeùstwa, m³odym daje siê wci¹¿ mniej romantyki, coraz wiêcej techniki.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Listopad 25, 2010, 23:41:41 »

Masz racjĂŞ Moniko, ale jednoczeÂśnie, o prawdziwych uczuciach teÂż nie umiemy mĂłwiĂŚ.To
paradoks ale  np. w XIX wieku ludzie Âłatwiej ale i Âładniej umieli o nich opowiadaĂŚ.
My teraz chodzimy na kursy asertywnoÂści i nie umiemy mĂłwiĂŚ prosto tego co czujemy.
StÂąd np. tak wiele nieporozumieĂą np. taki Chopin, Schubert czy nawet Beethoven pisali
do przyjació³: kocham ciê, ca³ujê cie. Jaki facet teraz tak powie do swojego
przyjaciela, powie najwyÂżej dobry kumpel,Âświetny facet itp.Bo jak powie inaczej
to juz zabrzmi to jednoznacznie.Paradoks.

GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Listopad 25, 2010, 23:50:27 »

Ja siê od tego typu programów dystansuje ... choÌ nie znaczy to, ¿e ich nie ogl¹dam - ogl¹dam, od czasu do czasu ale ogl¹dam. Robiê to dlatego, bo lubiê kpiÌ z ludzkiej g³upoty - lubiê wyszydzaÌ ch³opca ci¹gaj¹cego za sob¹ sweter na smyczy, s³ynn¹ sylwusiê albo wybryki Joli Rutowicz. Dociera do mnie jedna rzecz - i jest to rzecz przykra. WiêkszoœÌ ludzi to idioci. Dlaczego tak twierdzê? Skoro jest zapotrzebowanie na to, ¿eby ogl¹daÌ tak durne i puste programy ... ostatnio w Polsacie widzia³em program "Rekordy Guinnessa" gdzie facet rozbija³ g³ow¹ jajka na czas, w mam talent jedz¹ bigos kieruj¹c siê tym samym kryterium. D¿oana K³upa po przelocie nad Ameryk¹ dosta³a amnezji jêzykowej a z zebrania grupki emerytów, który na Krakowskim Przedmieœciu robi¹ sobie areobik niektórzy politycy robi¹ wydarzenie najwy¿szej wagi. A ludzie? Ludzie chc¹ wiêcej chleba i igrzysk i zgodnie z prawami rynku chleb podro¿eje ale igrzyska i tak dostan¹ .
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #10 : Listopad 26, 2010, 00:02:51 »

Piotrze, a jak moÂże byĂŚ inaczej?!!! Jaka jest misja telewizji (rĂłwniez publicznej!)? Zamiast krzewiĂŚ kulturĂŞ, przez duÂże K, jest ogÂłupiaczem! Radio? Czego siĂŞ dzisiaj moÂżna dowiedzieĂŚ?! Sensacje, polityczny belkot i wszechobecne dum, dum, dum...
SkÂąd mÂłodzi ludzie majÂą czerpaĂŚ wzorce?Co?
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Listopad 26, 2010, 00:28:22 »

TVP ostatnio prze¿ywa konkursy sms-owe z nagrod¹ w postaci samochodu. Dodatkowo, piêkna pani Agnieszka Szulim zarêcza, ¿e mo¿na staÌ siê PIERWSZYM W POLSCE POSIADACZEM TAKIEGO AUTA. Có¿, strasznie mnie taka teza zaciekawi³a, gdy¿ taki sam samochód widzia³em 2 lata wczeœniej, no i jak nic wysz³o na moje. W mediach rzuca siê sloganami, których nikt nie zweryfikuje. Nie tylko w mediach. W moim mieœcie prezydentem zosta³ facet, który szczyci siê ¿e nie ma wiceprezydentów bo szkoda pieniêdzy. A ciemny lud to kupuje ... i to hurtowo bo to ju¿ trzecia jego kadencja. Gdzie jest haczyk? Bardzo blisko, pan wiceprezydent, to formalnie pan asystent a pan asystent nie ma obowi¹zku sk³adania oœwiadczenia maj¹tkowego wiêc zatracona jest przejrzystoœÌ funkcjonariuszy publicznych. I co? 70% lubinian da³o siê w³aœnie nabraÌ. Dodatkowo jeden z naczelników wydzia³u w UM jest jednoczeœnie prezesem miejskiej spó³ki, jego dochód to 500 tys z³ rocznie ... do niedawna wiêcej ni¿ dochód prezesa KGHM. Viva bezpartyjni krêtacze!

A ludzie sÂłuchajÂą i uwaÂżajÂą siĂŞ za wszystkowiedzÂących, bo partia jest "be" juÂż z zaÂłoÂżenia, z definicji ... nikt nie pokusi siĂŞ o zweryfikowanie faktĂłw.
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #12 : Listopad 26, 2010, 00:32:52 »

PowtĂłrzĂŞ to jeszcze raz:
Brzydota naszego œwiata, wyzucie z tajemnicy, piêkna, subtelnej romantyki, zubo¿a³o nas do koœci. Ogólnodostêpny œwiat mediów, na sta³e pod³¹czy³ nas do obrazów, które kiedyœ chciano wyobra¿aÌ sobie i powtarzaÌ wstydliwym szeptem na ucho.
Wypruto wnĂŞtrznoÂści intymnemu Âświatu, wsadzono do szklanego sÂłoja i udostĂŞpniono na widok publiczny.
Anatomicznie i szczegó³owo rozpracowano technikê bliskich relacji partnerów, kradn¹c im twarze i dusze. M³odym umys³om zaprogramowano techniki, medyczne formu³ki.
Zatruto ich psychikĂŞ obrzydliwymi szczegó³ami odzierajÂącymi z subtelnoÂści i tkliwoÂści, odbierajÂąc im niewinne pierwsze zadurzenie .Bo nie nadaÂło siĂŞ mu  naleÂżnego  znaczenia.
Zapominaj¹c o najwy¿szych przymiotach cz³owieczeùstwa, m³odym daje siê wci¹¿ mniej romantyki, coraz wiêcej techniki.

Monika, ... piĂŞknie to napisaÂłaÂś, naprawdĂŞ! ja teÂż chcĂŞ do normalnoÂści (wcale nie cudĂłw  )
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Listopad 26, 2010, 00:33:09 »

A ja "Taniec z gwiazdami lubiĂŞ" dla takich obrazĂłw:
http://tanieczgwiazdami.plejada.pl/12,44,1971,1,tango_argentynskie_magdaleny_i_cezarego,1,archiwum_wideo.html
http://tanieczgwiazdami.plejada.pl/16,44,5563,1,tango_argentynskie_agaty_i_stefano,1,archiwum_wideo.html
http://tanieczgwiazdami.plejada.pl/16,44,5664,1,freestyle_agaty_kuleszy,1,archiwum_wideo.html
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Listopad 26, 2010, 08:10:37 »

A ja , Pawle, pod cytatem Moniki móg³bym siê podpisaÌ tylko wtedy , gdyby usunê³a s³owo "obrzydliwymi" (tu: szczegó³ami)...

Strony: [1] 2 3 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers paktprzyjazni black-for kalinowatyper animilkowo