Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 20   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Obyczajowe, kulturowe, techniczne ciekawostki, porównania, refleksje  (Przeczytany 71978 razy)
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #105 : Grudzieñ 22, 2010, 13:15:04 »

A mnie nikt nie poca³uje pod jemio³±

bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #106 : Grudzieñ 22, 2010, 20:55:22 »

¦wiêta Bo¿ego Narodzenia zwano tak¿e Godami lub Godnimi ¦wiêtami. Rozpoczyna je wieczór wigilijny, a koñczy dzieñ Trzech Króli, czyli 6 stycznia.

Aro, wprowadziles fajna atmosfere. Dziekuje Ci za to
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #107 : Grudzieñ 22, 2010, 21:39:52 »

Nie p³acz Teresko, mnie te¿! A mo¿e jednak???
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #108 : Grudzieñ 22, 2010, 21:51:35 »

Dziewczyny, ja bym Was poca³owa³, ale moja Pani by mnie skrzycza³a  Smutny

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #109 : Grudzieñ 22, 2010, 23:32:22 »

Apropos koñca ¶wiata, jest to zabobon jak ka¿dy inny. Pada³o ju¿ wiele terminów ró¿nych kataklizmów które siê nie spe³nia³y a do sytuacji rzeczywi¶cie zaistnia³ych dorabiano spektakularne teorie spiskowe. Przypomina mi siê na przyk³ad to, ¿e wpisuj±c pewien ci±g znaków zwi±zanych z 11.09.2001 (upadek wie¿ WTC) i po zamianie czcionki polskiej na czcionkê symbolow± na ekranie pojawia³y siê obrazki budynków i samolotów. Cz³owiek uwielbia ¿yæ sensacj± - plotki z ¿ycia gwiazd, szukanie na si³ê symbolicznego znaczenia niektórych zdarzeñ, wszelakie sposoby przewidywania przysz³o¶ci to od dawna chleb powszedni. Trzeba siê z tym pogodziæ i siê do tego przyzwyczaiæ. Nie mogê sobie jednak wyobraziæ w jakim napiêciu ¿yæ bêd± ludzie ju¿ za rok - z ekonomicznego punktu widzenia spodziewam siê spadków na gie³dach, obni¿ki cen aktywów trwa³ych - s³owem bêdzie to genialna okazja do inwestowania - oczywi¶cie pod warunkiem, ¿e ludzie bêd± dalej wierzyæ we wró¿by i przepowiednie.
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #110 : Grudzieñ 22, 2010, 23:42:47 »

Nie obawiaj siê Januszu..przecie¿ zawsze mo¿esz to zrobiæ dyskretnie Chichot
Aaa ja to uczyniê jawnie i publicznie. Proszê bardzo..oto dla Was buziaczek - Ewuniu i Teresko Buziak
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #111 : Grudzieñ 22, 2010, 23:52:57 »

Te¿ nam, kozio³ku, wymy¶li³e¶... a gdzie tu jemio³a? gdzie romantyzm?  Co?
A dyskretnie to siê ca³uije dziewczyny, ale nie pod jemio³±... tak jakby¶ niby tego nie wiedzia³  Chichot

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #112 : Grudzieñ 23, 2010, 00:16:05 »

Chichot Chichot..przepraszam, ale ca³kiem zapomnia³em o tej jemiole..
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #113 : Grudzieñ 23, 2010, 00:26:01 »

ja tu te¿ jestem, nie¶mia³o przypomnê
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #114 : Grudzieñ 23, 2010, 00:30:36 »

A wiêc dla Ciebie równie¿ buziaczek Monisiu..a nawet dwa buziaczki Buziak Buziak
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #115 : Grudzieñ 23, 2010, 01:27:17 »

Apropos koñca ¶wiata, jest to zabobon jak ka¿dy inny. Pada³o ju¿ wiele terminów ró¿nych kataklizmów które siê nie spe³nia³y a do sytuacji rzeczywi¶cie zaistnia³ych dorabiano spektakularne teorie spiskowe. Przypomina mi siê na przyk³ad to, ¿e wpisuj±c pewien ci±g znaków zwi±zanych z 11.09.2001 (upadek wie¿ WTC) i po zamianie czcionki polskiej na czcionkê symbolow± na ekranie pojawia³y siê obrazki budynków i samolotów. Cz³owiek uwielbia ¿yæ sensacj± - plotki z ¿ycia gwiazd, szukanie na si³ê symbolicznego znaczenia niektórych zdarzeñ, wszelakie sposoby przewidywania przysz³o¶ci to od dawna chleb powszedni. Trzeba siê z tym pogodziæ i siê do tego przyzwyczaiæ. Nie mogê sobie jednak wyobraziæ w jakim napiêciu ¿yæ bêd± ludzie ju¿ za rok - z ekonomicznego punktu widzenia spodziewam siê spadków na gie³dach, obni¿ki cen aktywów trwa³ych - s³owem bêdzie to genialna okazja do inwestowania - oczywi¶cie pod warunkiem, ¿e ludzie bêd± dalej wierzyæ we wró¿by i przepowiednie.

Prawd± jest to wszystko o czym piszesz Gogusiu (chocia¿ z t± ekonomi± mia³bym pewne w±tpliwo¶ci nie ka¿dy bowiem przywi±zuje do niej a¿ tak± wagê)..Ale je¶li chodzi o przewidywanie przysz³o¶ci, to proceder ten istotnie trwa ju¿ nieprzerwanie od ³adnych tysi±cleci( wró¿bici, jasnowidze, prorocy, nie wspominaj±c ju¿ o s³ynnej wyroczni delfickiej) Wystarczy zag³êbiæ siê bardziej w sam± tylko lekturê ST, by dostrzec, i¿ tego rodzaju dzia³alno¶æ by³a zjawiskiem wcale nierzadkim i praktykowanym nader czêsto..Wybornym przyk³adem mo¿e tu byæ chocia¿by Ksiêga Yesa-yahu (Izajasza), przez jednych uwa¿anego za szaleñca, znowu¿ przez innych za proroka natchnionego przez si³ê wy¿sz±..Za¶ co do "koñca ¶wiata", to wszystko siê chyba zaczê³o od pewnych apokaliptycznych wizji, spisanych przez sêdziwego ju¿ wówczas cz³owieka - gdzie¶ na dalekiej wysepce Patmos (chyba niechcacy wp³yn±³em jednak na nieco niebezpieczne akweny wodne..)
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #116 : Grudzieñ 23, 2010, 10:23:26 »

jeszcze nie, ale przep³yñ mo¿e na jak±¶ inn± wyspê
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #117 : Grudzieñ 23, 2010, 10:37:34 »

I widzisz Teresko, jakie jeste¶my wyca³owane?! Chichot Z wzajemno¶ci±  Buziak Buziak Buziak, a ¿e pod jemio³±, wiêc niech siê nikt nie gniewa o takie niewinne, serdeczne dziubaski!
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #118 : Grudzieñ 24, 2010, 02:12:14 »

jeszcze nie, ale przep³yñ mo¿e na jak±¶ inn± wyspê

Chichot
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #119 : Grudzieñ 24, 2010, 13:46:02 »

I widzisz Teresko, jakie jeste¶my wyca³owane?! Chichot Z wzajemno¶ci±  Buziak Buziak Buziak, a ¿e pod jemio³±, wiêc niech siê nikt nie gniewa o takie niewinne, serdeczne dziubaski!
A  od czego wyobra¿nia Buziak Buziak Buziak Buziak Buziak Buziak

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

silverstar mini-land twistedgamers paktprzyjazni thepunisher